Tuesday, June 07, 2005

Η Ελλάδα πάντα με πληγώνει...

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά με πλήγωσε. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, ανεβάζοντας άτομα με μοναδικό κριτήριο τη διαφθορά. Η διαφθορά στην Ελλάδα με πληγώνει καθημερινά. Ανησυχώ πως με το ρυθμό αυτό η Ελλάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και πως δε θα ορθοποδίσει ποτέ.
Δεν είναι τυχαίο που τα μεγαλύτερα Ελληνικά μυαλά υπάρχουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα κανένας δεν ενδιαφέρεται για την πρόοδο της χώρας. Και αυτοί που ενδιαφέρονται, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, αποκλείονται από τους υπόλοιπους που μόνο την τσέπη τους σκέφτονται. Με αυτό τον υλιστικό τρόπο συμπεριφοράς δυστυχώς μόνο πίσω θα πάμε. Δε φαίνεται όμως να ενδιαφέρεται κανένας. Και είναι κρίμα.
Όταν άνθρωποι, που με έργα έχουν αποδείξει πως μπορούν να βελτιώσουν το κλίμα, αποκλείονται από τα πόστα των αποφάσεων, δείχνει πως η πλειοψηφία αδιαφορεί για το μέλλον του τόπου, όσο και αν όλοι διατείνονται για το αντίθετο.
Έλληνες βάλτε μυαλό. Βάλτε ένα τέλος σε αυτή την λογική που κάθε άλλο παρά ελληνική είναι. Μάλλον τουρκική συμπεριφορά θυμίζει, συμπεριφορά κατσικοκλέφτη, μιζέριας.
Ελπίζω σε αλλαγή του κλίματος, και σύντομα, αλλιώς φοβάμαι πως η Ελλάδα που γνωρίζουμε δε θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Ελπίζω πως η νέα γενιά θα δει πως το μέλλον δεν είναι αυτό που της αξίζει και θα επαναστατήσει για αλλαγή.

Γιώργο, για μας είσαι πάντα νικητής!

2 comments:

Anonymous said...

Twra eimai periergh ti egine me to Giwrgo.. kai me poion apo tous dyo. :p
Anyway, 3h grammh ap'to telos yparxei ena parapanw gramma. :p

ND.

Anonymous said...

Kai ego tha ithela na ksero ti akrivos sinevei. Dose mas liges parapano leptomeries? Ti egeine kai se pligose i Elladitsa mas.

Eimai se paromoia thesi me sena kai vriskomai ligo pio boria. Exo kai ego paromoia sunaisthimata gia tin elliniki nootropia.
D.