Monday, March 12, 2007

Τα ΜΜΕ έχουν γεμίσει τσαρλατάνους!

Πρόσφατα έλαβα σε email το άρθρο που αναφέρω παρακάτω. Είναι ανυπόγραφο, όμως καθησυχαζόμαστε πως ο συγγραφέας είναι υπαρκτό πρόσωπο... Μάλιστα αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο συγγραφέας περιμένει τις τοποθετήσεις μας, όμως ακόμα και στο site που το άρθρο βρίσκεται δημοσιευμένο δεν είναι δυνατό να γράψουμε την άποψή μας.

Προσπερνώ πως κάποιος ανώνυμος θέλει να τον πάρουμε σοβαρά και μάλιστα να κάνουμε και διάλογο μαζί του, και προχωρώ επώνυμα στην δημοσίευση των θέσεων μου για το περιεχόμενο του άρθρου.

Ο τρόπος γραφής είναι τουλάχιστον απαράδεκτος.
Πρώτα απ' όλα δεν έχει references. Θεωρώ πως και μόνο αυτό αποδεικνύει πως δεν μιλάμε για επιστημονική έρευνα, ή τουλάχιστον έγκυρη επιστημονική έρευνα.

Δεύτερον, ο τρόπος λύσης του "προβλήματος" είναι εντελώς παιδιάστικος και μου θυμίζει μαθηματικές αποδείξεις που κυκλοφορούν σε email και αποδεικνύουν διάφορα όμορφα όπως Girls = Evil ή Χρήμα = Έργο / Γνώση...

Τρίτον, αν καταλαβαίνω καλά, το συγκεκριμένο άρθρο προσπαθεί να μας αποδείξει ότι η έρευνα για τον καρκίνο δεν καταλήγει, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρίες βγάζουν έτσι περισσότερα χρήματα. Μάλλον αυτός που τα έγραφε δεν ήξερε ότι η έρευνα δε γίνεται από φαρμακευτικές εταιρίες αλλά από ερευνητές σε πανεπιστήμια, που ενώ μπορεί να χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές εταιρίες, σαφέστατα κάτι τόσο σημαντικό όπως τη θεραπεία του καρκίνου δε θα την κρατούσαν κρυφή για να βγάλουν μερικα ακόμα χρήματα!

Μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς το άρθρο αυτό στο Κεντρί. Η διεύθυνση είναι www.ken tri .gr/6/post-204.html και επίτηδες δεν είναι link, ώστε να αποτρέψω τις μηχανές αναζήτησης να ανεβάσουν τη θέση του άρθρου σύμφωνα με οποιοδήποτε keyword υπάρχει στο post μου

No comments: