Thursday, December 30, 2010

Update: Σετταρωντας μια Crypto PC TV Radio Tuner III στο Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat)

Μετά από 3 χρόνια επανέρχομαι στο σεττάρισμα της άνωθεν κάρτας και μιας και πέτυχα να έχω ήχο και στην τηλεόραση είπα να το γράψω εδώ μήπως επωφεληθεί και κάποιος άλλος/άλλη.

Το λάθος που είχα κάνει 3 χρόνια πριν ήταν που σταμάτησα να παίζω με τα νούμερα για τον αριθμό κάρτας μόλις έπαιξε η εικόνα της τηλεόρασης (καθώς μόνο το ραδιόφωνο με ενδιέφερε τότε).

Εδώ είναι το διορθωμένο modprobe για να δουλεύουν σωστά και το ραδιόφωνο και η τηλεόραση:

#Pros8hkh tou module me swsta dedomena
modprobe saa7134 card=40 tuner=69

Αυτή τη φορά αντί να παίζω έναν έναν τους αριθμούς της κάρτας χρησιμοποίησα το manual της κάρτας για να δω ποιο hardware χρησιμοποίησε η Crypto, αλλά έσβησε επισταμένα τα χνάρια του. Το Google ήταν ακριβές και έδειξε πως τα ίδια στοιχεία είχε η κάρτα Compro VideoMate TV PVR/FM την οποία χρησιμοποίησα και έπαιξε αμέσως.

Ένα ερώτημα παραμένει τώρα: Πως σταματάμε μια PCI κάρτα; Ένας άτσαλος τρόπος είναι να αφαιρέσουμε τα modules που χρησιμοποιεί η κάρτα (όπως παρακάτω). Μήπως κάποιος έχει καλύτερη/πιο κομψή ιδέα;

#Afairesh tou yparxontos module
rmmod saa7134_alsa
rmmod saa7134

3 comments:

Simos said...

Μπορείς να βάλεις τα νούμερα στο κατάλληλο αρχείο στο /etc/modprobe.d/
ώστε να ξεκινά ο υπολογιστής με το σωστό μοντέλο.

Ακόμα, νομίζω ότι είναι εφικτό να δηλώσεις στον κώδικα το USB ID ώστε να γίνεται αυτόματη ανίχνευση.

Για περισσότερη βοήθεια, ρώτησε στο forum.ubuntu-gr.org

Dionisis said...

Ευχαριστώ Σίμο. Η κάρτα είναι PCI, όχι USB και το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν δίνει το hardware πληροφορίες τι ακριβώς είναι, γι'αυτό και το ψάξιμο ποια κάρτα είναι πραγματικά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως σταματάμε μια κάρτα PCI!

Teo said...

Έχω crypto tv radio analog usb tv with fm και δεν λειτουργεί σε ubuntu 11.04.Είμαι και αρχάριος στα Linux.Μπορείς να με βοηθήσεις να την κάνω να λειτουργήσει?
Ευχαριστώ.